https://copilarila.ro/image/cache/catalog/blog/jucarie%20de%20stivuit-1170x600.jpg

Jucarii din lemn (partea 1)

  • 23 Jan 2020
  • |   0 Comentarii

Mi-aduc aminte de dupa-amiezele cand desenele de la televizor nu imi pareau prea captivante, iar afara era prea urat ca sa iesim, asa ca singura optiune ramanea sa imi fac de lucru cu jucariile din casa. 


     Sa va spun sincer, nu am fost niciodata fan papusi si, din fericire, ai mei au inteles destul de repede acest lucru. Asa ca, in loc de papusi, au inceput sa imi ofere jocuri, mingi, jucarii de construit si jucarii din lemn. Cu papusile era o intalnire scurta si fada mai mereu: ele se uitau la mine, eu ma uitam la ele, nu tu scanteie, nu tu interese comune asa ca relatia s-a terminat repede. 


     Si uite asa am ajuns sa descopar o jucarie care nu ma lasa deloc sa ma plictisesc, pentru ca imi oferea diversitatea jocului: cuburile de lemn. Faceam turnulete, casute, vehicule, barcute, orice imi trecea prin cap la momentul respectiv. Ma fascina faptul ca de fiecare data puteam sa construiesc altceva, sa imi imaginez alte obiecte carora sa le dau o forma.


     Cuburile mele nu erau colorate ca cele de acum, erau din acelea simple de care se gaseau pe vremea aceea. Imi amintesc ca la un moment dat, m-am gandit ca niste culoare nu le-ar strica si am inceput sa le colorez cu o carioca. Evident ca rezultatul nu a fost cel asteptat de mine, dar asta nu m-a impiedicat sa imi continui joaca.
Set de construit multifunctional din lemn cu 100buc
De ce imi plac si acum jucariile din lemn?
- Nu au termen de valabilitate, pot fi pastrate de la o generatie la alta si date mai departe impreuna cu povestile create in jurul lor


- Sunt durabile, nu se rup usor, nu se strica


- Incurajeaza abilitatile tactile, sunt mai grele decat alte tipuri de jucarii si mai stabile


- Ajuta la perceptia formelor in spatiu


- Provoaca imaginatia 


Tu ce jucarie din lemn ai avut cand erai mic/a?

Etichete:

0Comentarii

Pentru comentarii trebuie sa va logati Logare