https://copilarila.ro/image/cache/catalog/blog/map-pirate-with-path-treasure_23-2147627298%20(1)-1170x600.jpg

Vanatoare de comori cu copiii

  • 04 Oct 2020
  • |   0 Comentarii

Noi indragim tare mult jocurile de tip “treasure hunt” cu indicii care sa duca in final sau pe parcurs la gasirea unor obiecte sau mesaje anume. De fapt, bucuria nu este gasirea propriu-zisa a acestor obiecte finale, ci drumul parcurs pana acolo, care ne provoaca mintea si curiozitatea, in deslusirea indiciilor. Suntem siguri ca va amintiti si voi, de jocul cald-rece de cand erati mici si ce bucurie va aducea cand va apropiati de obiectul ascuns.

De aceasta data, noi va propunem un joc in familie, putin mai complex decat cald-rece, care necesita putina organizare (am pregatit noi detaliile de baza ca sa va fie mai usor si sa va puteti bucura direct cu cei mici de el)

Speram ca jocul acesta sa va tina ocupati si pe voi si pe cei mici, incantati de o activitate impreuna si cu gandul departe de perioada aceasta

Mai intai trebuie sa va ganditi la ce doriti sa ascundeti pentru ca cei mici sa gaseasca. Poate fi orice obiect care stiti ca ii bucura: o portocala, o poza cu voi de care ei nu stiau, o reteta pentru o prajitura pe care o veti coace impreuna, o carticica (noua sau pe care nu ati mai citit-o de mult), o jucarie pe care le-ati cumparat-o si inca nu le-ati oferit-o (pentru inspiratie, puteti trage un ochi la jucarelele de la noi)

Dupa ce ati ales care este obiectul, ambalati-l frumos daca aveti posibilitatea si apoi ganditi-va la un loc unde sa il ascundeti cu grija (un loc care sa le fie accesibil celor mici, sa nu existe niciun risc sa se loveasca)

Acum ca ati ascuns obiectul, pregatiti lista de indicii care sa duca la el. In acest sens va ajutam cu o serie de indicii si ghicitori distractive, care sa le starneasca celor mici curiozitatea si sa le dezvolte gandirea in gasirea lor. Indiciile pot fi scrise sub forma de biletele, pe hartie coloata sau cu creioane colorate pentru a le face mai interesante.

Idei de indicii/ ghicitori (puteti alege 3, 5 sau mai multe in functie de cat de lung doriti sa fie jocul):

1. Esti curios unde m-au ascuns? Primul pas e chiar usor, pe patul tau, in dormitor J (Patul din camera copilului)

2. Esti curios ce urmeaza mai departe? Nu mai bine ai deschide o carte? (O carte pusa separat de celelalte, pentru a se evidentia) 

3. Ce este aceea o amintire? O fotografie iti va povesti mai bine. (O fotografie intr-o rama, din camera voastra, a parintilor)

4. Dar daca vrei sa te vezi pe tine, nu ai vrea sa vii la mine? (Oglinda, eventual cea de la dulap, undeva sa ii fie la acelasi nivel de inaltime celui mic)

5. Urmatorul indiciu daca vrei sa il gasesti, este in locul unde cel mai des te pitesti (acest indiciu este bun daca intr-adevar exista una astfel de loc)

6. 1-2-3, m-am ascuns langa ulei. (Mami sau tati pot sa inmaneze biletul daca uleiul este prea sus pe raft sau pe masa)

7. Vrei sa ne mai jucam? Hai mai intai sa cautam. Urmatorul indiciu este langa periuta de dinti. 

8. Mai e un pic si m-ai gasit. In masina de spalat eu m-am pitit.

9. Sa stii ca te-am pacalit, mai e un pas si apoi ajungi la mine. Stau lipit chiar de tine. (Inainte de acest pas, mami si tati trebuie sa puna un biletel pe cel mic, fara ca el sa isi dea seama)

10. In sfarsit m-ai descoperit. Acum hai sa vedem ce ai gasit. (Eu sunt un biletel, ce cauti tu este de fapt langa prosopel) – langa prosopelul din baie, va gasi obiectul pe care l-ati ales initial. 

Desigur, acestea sunt doar cateva idei de indicii, puteti deveni creativi si inventa voi singuri altele, in functie de varsta celor mici, intelegerea lor si obiectele/ locurile din casa.

Speram sa fie un joc simpatic pentru toata lumea si asteptam sa ne spuneti daca l-ati jucat si cum a decurs J

Etichete:

0Comentarii

Pentru comentarii trebuie sa va logati Logare